Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23

7 от контактувалите с починалата жена са заразени
Обновена: 12 мар 2020 21:33 | 12 мар 2020 19:11, Красимир Ангелов
314
Още положителни проби, случаите на COVID-19 у нас вече 23
Снимка: БГНЕС

Общо 23 са случаите на COVID-19 у нас, съобщиха от здравното министерство.

 
Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица. 
Още по темата
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. 
 
В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
 
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" 66-годишна жена.
 
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: коронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 258Не е така.Тайван реагира светкавично , адвекнатно и много енергично още в средата на януари и предпази населението си.Въпреки факта, че има много допири между Тайван и Китай
261
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 23 ?Пълна лъжа
260
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малко математика - ако всеки ден заболелите се удвояват колко заболели ще имаме след 2 седмици: Отговор - 2^14 (две на степен 14) = 16384. Толкова очаквайте у бегето след 2 седмици.
259
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел предвижда да се заразят 50 милиона германци, а тук не ми се мисли. Още нищо не сме видяли....Бог да ни пази!
258
5
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Не ми се мисли какво би направила в тази ситуация кандидатката за премиер Корделка.За това без жена премиер и президент.Не е лъжица за женски уста.
257
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годжи, пак ли няма нови случаи, ***?
256
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтървахме коняяя, коняяяя!
255
4
 
3
 
! Отговори
СПАРТАК преди 4 години
До до анонимен .. На 57мо място, след всички в ЕС, сме, и още 30 страни, по качество на здравеопазването. Имаме много сестри и лекари, в първите места сме. И ТЕХНИКА. Но как ще накараш за пари да рискуват живота си. ПЪК И ПАРИТЕ ЩЕ СЕ ОБЕЗЦЕНЯТ. Преди години неолибералното лоби и соросиди, даваха за пример Сингапур, как харчат 3% за здравеопазване, а САЩ давали 15%. ПРОЦЕНТИ ОТ БВП. Но първо БВП на Сингапур е надут от банковата и имотната системи. Втооро 40% от болниците са безплатни на държавна издръжка, както и бързата помощ. Държавата контролира цените на медицинските продукти и услуги.
254
2
 
7
 
! Отговори
масово преди 4 години
Баничките, ХЛЯБЪТ го барат с ръце, хлебарите и търговците, клиентите. Тортите и други стоки дори с опаковки не са гарантирани - че не са барани. Плодове и зеленчуци. Ядките, ... ПАРИТЕ, монети и банкноти. Крематориуми отвориха много напоследък, и ще отварят, са планирали. Усетили са големият бизнес. НАРЕДИЛИ СА ИМ?!
253
2
 
13
 
! Отговори
6 преди 4 години
Нали Русия ни е смъртен враг ?Защо пак отиваме при нея за апарати ? Идете при Тръмп ,Меркел и Джонсън ! Ама те знаят само да вземат! Никога нищо добро от тях не сме видели , освен разсипия , ограбване на децата ни и икономиката ! Толкова плюха срещу Русия , особено и то на 3 март ! И с какви очи ще отидат при Путин 1 Да прати там Караянчева ,Гърневски ы Бикчето,Антончо ...и още мерзавци !
252
1
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
ако в България имаме достатъчно добро здравеопазване това ще си проличи с времето.------------Проблема не е само в доброто здравеопазване, а и в ресурсте на държавата, особено в количеството Мед. персонал и апаратура!Да не говрим за финансовите възможности, за хранителните запаси, за координацията между различните служби, за стационарната инфраструктура...Струва ми се, че колкото по малко е населението на една държава, при адекватни мерки, шансовете са повече...
251
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов изглежда доста уплашен. За собствената си кожа де.Явно най-после е проумял, че е особено рисков пациент.Едно че е прехвърлил 60-ака, друго че не спира да се мляска с всякакви непознати хора, само и само да изглежда обичан.Нещо, което му е липсвало силно още от дете.
250
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм твърд гебрераст и мене аурата на Вожда Борисов ме пази.Той е компетентен по всички въпроси - от Кофопомпите до Кратуно вирусите.
249
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На дебелия банкянски лъжец, коронавирусът му дойде дюшеш.Сега Перачницата на милиони, откраднати от българите с централа в Барселона ще мине на заден план.Услужливите *** по цял ден ни занимават с коронвураса, а лампазенето генералче Годжи бери дава никому ненужни пресконференции по два пъти дневно.Измести от новините дори и сталиниста Гешев.
248
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че никоя от държавите е реагирала на време, пък ако в България имаме достатъчно добро здравеопазване това ще си проличи с времето. Лесно е да пускате слухове по новините, но ще видим как ще се оправим ако стане епидемия... Не мисля, че обществото е готово, нито пък правителството. :/
247
4
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ясно, ще ни правят затворници.Докога ?А, кой ще ми плаща ?
246
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добрият пример за справяне с коронавируса е Тайланд. Потърсете информация и ще се изумите колко ефективно могат да действат властите и колко са неадекватни в почти всички останали държави.
245
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблем е, че този вирус се появи при това Неадекватно правителството.---------------Посочи поне едно адекватно европейско првителство!Дори Щатите реагираха Късно!!!Китай и Сингапур са единствено реагиралите своевремено държави!
244
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 245И мен ме е страх от хора падащи по улиците и плюещи кръв като на клиповете в Китай. Това ще деморализира нацията ,а трябва да сме стабилни психически.
243
4
 
16
 
! Отговори
Най - големият преди 4 години
Проблем е, че този вирус се появи при това Неадекватно правителството.